Opći uvjeti prodaje

Prava

PODRŠKA

Registracija

PREDNOSTI korisničkog GRADIM.BA računa

 • Spremite željene proizvode na listu želja
 • Upravljajte svojim osobnim podacima i adresama
 • Pregledajte sve online kupnje
 • Redovito dobivajte informacije o posebnim ponudama i pogodnostima
 • Koristite namjensku uslugu za korisnike
 • Prednosti usluga i informacija
 • Kao novi kupac, možete postaviti vlastiti korisnički račun u samo nekoliko koraka. Samo kliknite ovdje

REGISTRACIJA

Kako biste mogli iskoristiti sve prednosti Online trgovine društva BILO TRADE d.o.o. GRUDE, preporučujemo Vam da izradite vlastiti korisnički račun, čime prihvaćate biti GRADIM.BA član. Kako biste kreirali svoj korisnički račun, kliknite na ikonu profila u desnom gornjem kutu na web stranici, gdje će Vam biti ponuđeno da se prijavite (ukoliko ste već registriran GRADIM.BA član), i da se registrirate (ukoliko ste novi korisnik).

Alternativno, možete jednostavno postaviti Vaš korisnički račun nakon prve narudžbe.

Prethodno pročitajte Izjavu o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i kliknite „Registrirajte se“.

Nadogradite korisnički račun

Ako ste već registriran korisnik GRADIM.BA Online trgovine, vrlo jednostavno možete nadograditi svoj korisnički račun. Prijavite se na postojeći korisnički račun unosom Vaše email adrese i lozinke. Klikom na kontrolnu ploču korisničkog računa, imat ćete mogućnost odjave, pregleda prethodnih narudžbi koje ste napravili, adrese za dostavu i naplatu, kao i mogućnost uređivanja lozinke i detalja korisničkog računa - ime, prezime i korisničko ime.

Možete se prijaviti na Vaš postojeći korisnički račun u bilo koje vrijeme i iskoristiti brojne prednosti koristeći Vašu email adresu i lozinku koju ste odredili.

Zaboravljena lozinka

Ako zaboravite lozinku, možete je jednostavno promijeniti za vrijeme prijave na korisnički račun, klikom na vezu „Zaboravili ste lozinku?“. Sljedeći korak će zahtijevati unos korisničkog imena ili email adrese koju ste koristili za registraciju. Lozinka će se promijeniti, a Vi ćete o tome dobiti obavijest na navedeni email.

Deaktivicija korisničkog računa

Ako želite deaktivirati Vaš korisnički račun, kontaktirajte nas putem emaila slanjem zahtjeva na: [email protected] ili putem telefona na br. +387 63 392 602.

Narudžbe

Opće informacije

U GRADIM.BA Online trgovini možete istraživati i kupovati 24 sata dnevno.

Izvršavanje kupnji u Online trgovini namijenjeno je potrošačima, tj. fizičkim osobama koje transakcije ne izvršavaju u komercijalne svrhe ni u svrhe samostalne profesionalne aktivnosti. Zadržavamo pravo odbijanja narudžbi za veće količine istog proizvoda, naručenih od strane iste osobe ili na istu adresu, osim u slučaju da je riječ o veleprodajnim kupcima, o čemu smo prethodno informirani i imamo ih evidentirane na listi veleprodajnih kupaca.

Proces naručivanja

Nakon što ste izabrali jedan od naših proizvoda, možete ga dodati u virtualnu shopping košaricu klikom na „Dodajte u košaricu“. U svakom trenutku možete doći do sadržaja Vaše košarice, klikom na ikonu u gornjem desnom kutu stranice, i praviti izmjene Vaše narudžbe. Klikom na „Nastavite kupovinu“, jednostavno se iz košarice možete vratiti i nastaviti istraživati. Kad završite s odabirom proizvoda koje želite kupiti, narudžbu možete realizirati klikom na „Kupnja“, nakon čega ćete moći pratiti proces naručivanja, korak po korak.

Ukoliko niste registriran korisnik, dobit ćete pitanje želite li završiti narudžbu kao registriran korisnik. Online narudžbe mogu izvršavati registrirani i neregistrirani korisnici. Preporučujemo Vam da se registrirate, kako biste među prvima dobivali obavijesti o posebnim ponudama i pogodnostima. Neregistrirani korisnici narudžbu mogu završiti uz ispunjavanje obveznih polja s kontakt informacijama za dostavu.

U idućim koracima, dobit ćete kontakt formu u kojoj će se od Vas tražiti da unesete osobne podatke i način plaćanja. Moguće je unijeti drugu adresu za dostavu i primiti pošiljku na adresu po Vašem izboru. Nakon što Vaša pošiljka stigne, obavijestit ćemo Vas putem emaila ili telefona. Osobno preuzimanje robe kod nas u trgovini je besplatno te se ne naplaćuju troškovi dostave robe do trgovine po izboru kupca. Vaša pošiljka će stići u roku od 7 radnih dana od dana primanja narudžbe. Potvrda narudžbe i račun će Vam biti poslani na email koji ste naveli.

Nakon uspješno završene narudžbe, primit ćete automatski email potvrde. Napominjemo da ovaj email potvrđuje primitak Vaše narudžbe.

Ukoliko ne primite pošiljku unutar sedam radnih dana, od dana dobivanja broja Vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na email [email protected] ili na tel. +387 63 392 602.

Promjena ili otkazivanje narudžbe

Promjene ili otkazivanje mogu se vršiti za vrijeme obrade narudžbe a najkasnije u roku od 24 sata od slanja narudžbe. U slučaju pravljenja promjena ili otkazivanja narudžbi, kontaktirajte nas, što je moguće prije, na email [email protected] ili na tel. +387 63 392 602, pon – pet, 08:00 – 16:00 h. Napominjemo da ne možemo vršiti nikakve izmjene ili otkazivanja narudžbe nakon 24 sata od slanja narudžbe. Od trenutka kada primite narudžbu, možete iskoristiti pravo na odustanak od ugovora.

Dostupnost proizvoda

Prikaz proizvoda prikazuje sve proizvode koji su dostupni u trenutku Vaše posjete web stranice. Sve veličine proizvoda koje nisu dostupne, bit će prekrižene.

U rijetkim slučajevima (npr. za vrijeme sezonskih sniženja), nekoliko kupaca može istodobno izabrati isti proizvod, za koji će se zbog toga dogoditi da nije dostupan. Proizvodi koji su rasprodani se općenito ne mogu ponovo naručiti. U slučaju da se to dogodi, informirat ćemo Vas emailom o tome da željeni proizvod više nije dostupan. Zbog povratnih poruka, postoji mogućnost da će jedan kupac (ili više njih) odustati od kupnje, pa da će taj proizvod opet biti dostupan.

Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude poduzet će sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi dostava naručenog proizvoda bila ispunjena u primjerenom roku. U slučaju da Bilo trade d.o.o. Grude nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupovine proizvoda iz GRADIM.BA Online trgovine koji je raspoloživ za dostavu i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće dostaviti. Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

Pravo na neprihvaćanje narudžbe

Bilo trade d.o.o. Grude može otkazati ili odbiti prihvatiti bilo koju potvrđenu narudžbu zbog sljedećih razloga:

-        U slučaju tehničke pogreške u cijenama ili drugim podacima o proizvodima sadržanima na web stranici tijekom provođenja narudžbe,

-        Zbog nedostupnosti proizvoda,

-        Kad sigurnosni sustavi utvrde da bi u pogledu narudžbe mogla biti riječ o prijevari,

-        Kad postoje razlozi za pretpostavku da je korisnik maloljetna osoba mlađa od 14 godina,

-        Ako poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude ne može dostaviti narudžbu na navedenu adresu, odnosno ako je navedena adresa izvan granica Bosne i Hercegovine.

Bilo trade d.o.o. Grude će za sve plaćene iznose izvršiti potpuni povrat novca u roku od 5 dana, od dana kad je narudžba primljena.

Promo kodovi

Promo kodovi i popusti mogu se iskoristiti za plaćanje ili djelomično plaćanje u košarici za kupnju. Primjenjuju se uvjeti promocije koja je u tijeku, npr. period u kojem se promo kod može iskoristiti. Promo kodovi se ne mogu zbrajati s drugim popustima.

O nama

Bilo trade d.o.o. Grude je poduzeće specijalizirano za prodaju okova, boja i lakova, te alata poznatih europskih proizvođača. Tvrtka je započela sa radom 12.11.1992. godine i tijekom svog višegodišnjeg poslovanja uspostavila je iznimno čvrste veze sa poznatim europskim proizvođačima.

Tijekom 2002. godine osnovana je poslovna jedinica u Sarajevu, i time smo svim partnerima na tom dijelu Bosne i Hercegovine omogućili što lakše snabdjevanje našom robom.

Danas tvrtka zapošljava desetine djelatnika, a raspolažemo i vlastitim kamionskim prijevozom, te dostavnim vozilima.

Pozivamo vas da posjetite naše poslovne centre i uvjerite se u kvalitet naših usluga.

NAŠA FILOZOFIJA

Glavna strategija našeg poduzeća je obrazovati zaposlenike o asortimanu da bi oni u dobroj komunikaciji mogli prenijeti znanje kupcima.

Naša misija je učiniti svačiji dom ljepšim i ugodnijim za živjeti.

Posvećeni smo praćenju trendova i inovacija, kao i kontinuiranom stvaranju novih vrijednosti za naše kupce, poslovne partnere, klijente, zaposlenike i širu društvenu zajednicu.

Opći uvjeti i odredbe

Informacije o društvu s ograničenom odgovornošću:

Bilo trade d.o.o. Grude

Hrvatskih branitelja 46

88340 Grude

Bosna i Hercegovina

Email adresa:

[email protected]

Kontakt telefon:

+387 63 392 602

Možete nas kontaktirati i putem aplikacija i/ili društvenih mreža (Whats up, Viber, Facebook).

Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme telefonskih operatera za podršku korisnicima je od ponedjeljka do petka, od 08:00 do 16:00 h.

Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude pruža online usluge putem svoje web stranice na domeni gradim.ba. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja platnih transakcija.

Opći uvjeti prodaje propisuju uvjete i pravila za Kupce i odnose se na korištenje web stranice gradim.ba. Korištenjem web straniceKupci iskazuju da se slažu s Općim uvjetima i odredbama te pristaju na korištenje web stranice gradim.ba u skladu s njima. Pravo Korištenja web stranice osobno je pravo Kupca, ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe, i nijedan drugi Kupac nije ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Kupac osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Kupac je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude, te prihvaća da poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude nije odgovorno za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Kupac se slaže i prihvaća da pristup web stranici ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.


Korištenjem ove web stranice Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima i odredbama. Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude poručuje Kupcu, ako se s ovdje navedenim Općim uvjetima i odredbama ne slaže, ili ako ima manje od 14 godina, da suzdrži od upotrebe ove web stranice.


Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih uvjeta i odredbi a posebice Izjavu o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka. Stoga, savjetuje Kupce da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima prodaje i informacije u izjavi o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka, kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavkom korištenja web stranice i nakon objave novih promijenjenih Općih uvjeta o prodaji, kao i Izjave o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka, podrazumijeva da Kupac prihvaća izmjene.

Kupac je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računarske opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i za drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ove web stranice, uz sve troškove koji su s tim povezani. Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude nije odgovorno za bilo kakva oštećenja opreme Kupca, koja mogu nastati kao posljedica korištenja ove web stranice.

Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ove web stranice mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima i odredbama i drugim primjenjivim propisima.Kupci ne smiju putem ove web stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude, sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Kupac ne smije koristiti ovu web stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze na gradim.ba web stranici ekskluzivno su pravo poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude, ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje, ili mijenjanje ove web stranice na drugi način bez izričitog pismenog odobrenja poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude strogo je zabranjeno. Kršenje Općih uvjeta i odredbi može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do pokretanja kaznenog postupka protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva ili radi počinjenja nekog od krivičnih djela propisanih primjenjivi propisima.


Web stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj web stranice gradim.ba, a u skladu s propisima Bosne i Hercegovine. Kupac ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Kupac može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu vlastite upotrebe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude i nositelja autorskog prava.

Kupac ne smije na ovoj web stranici postavljati, objavljivati, ili na bilo koji drugi način činiti dostupnim bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu, ili drugim pravima intelektualnog vlasništva, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava. Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude nema nikakvu obavezu izvještavati Kupca, ili mu pomagati da odredi je li neki materijal podložan autorskom pravu. Kupac je jedino i isključivo odgovoran za štetu koja može nastati povredama autorskih prava, zloupotrebom žiga i drugih prava intelektualnog vlasništva, ili bilo kakvih problema nastalih u vezi s objavom takvih materijala. Postavljanjem materijala na bilo koji javno dostupni dio ove web stranice, Kupac izjavljuje da je nositelj prava na tim materijalima i da izričito daje Bilo trade d.o.o. Grude vremenski i prostorno neograničeno, besplatno, stalno, nepovratno, neekskluzivno pravo i licencu za korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala (djelomično ili u cijelosti). Kupac također daje drugimKupcima pravo pristupanja, pregledavanja, spremanja ili reprodukcije tog materijala za njihovu vlastitu upotrebu. Time Kupac daje pravo poduzeću Bilo trade d.o.o. Grude da mijenja, kopira, objavljuje i distribuira bilo koji materijal koji Kupac učini dostupnim na web stranici gradim.ba.

Kupac se izričito slaže da je korištenje web stranice gradim.ba isključivo na njegovu odgovornost, tako da poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude ne garantira (I) za posljedice koje mogu nastati upotrebom ove web stranice, ili (II) za točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ove web stranice.

Odgovornost Kupca odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zloupotrebom zapisa, prekidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Kupac izričito potvrđuje da poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude nije odgovorno za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Kupca ili trećih strana, te da rizik od šteta, koji može nastati kao posljedica navedenog, u potpunosti leži na Kupcu.
Ni u kojem slučaju poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude neće biti odgovorno za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili kao posljedica nemogućnosti korištenja ove web stranice. Kupac izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj web stranice.

Uz prethodno navedene uvjete, poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude neće biti odgovorno, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj web stranici, kao ni za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do Kupca, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Nijedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.

Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji Kupac, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na web stranicu. Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocijeni da je neprikladan.

Kupac se slaže da će nadoknaditi štetu, i da neće smatrati odgovornim poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude, od svih zahtjeva za naknadu štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati upotrebom ove web stranice od strane Kupca.Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Kupcem u bilo kojem trenutku. Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje lozinke, ili korisničke račune Kupca u slučaju bilo kakvog ponašanja Kupca koje društvo Bilo trade d.o.o. Grude, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta i odredbi od strane Kupca.

Kupac može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili emailom, a Bilo trade d.o.o. Grude će poslati pismeni odgovor poštom ili emailom u zakonskom roku.


GRADIM.BA je registrirani žig poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude i stoga su sva prava u odnosu na ovaj žig time izričito zadržana.


Gradim.ba je registrirana domena poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude

Društvo Bilo trade d.o.o. Grude, uvoznik je i distributer robe i proizvoda koje pribavljajuKupci.

Sjedište poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude je u Grudama, u Bosni i Hercegovini. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ove web stranice (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su Općinskog suda u Širokom Brijegu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Bosne i Hercegovine. Korištenjem ove web stranice Kupac pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim uvjetima i odredbama, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti Općinskog suda u Širokom Brijegu.


U daljnjem tekstu Općih uvjeta i odredbi, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta, umjesto termina Kupac bit će korišten termin Kupac, u situaciji kada je između Kupca i GRADIM.BA sklopljen Ugovor o kupoprodaji. Također, iz istog razloga umjesto termina Društvo Bilo trade d.o.o. Grude bit će korišten termin GRADIM.BA, dok se termin GRADIM.BA koristi uz naziv Online trgovine, web stranice i sl.

Uvjeti korištenja usluga web stranice GRADIM.ba

Uvjet za korištenje GRADIM.BA Online trgovine je uspješna registracija Kupca ili unos podataka potrebnih za uspješnu realizaciju dostave na željenu adresu (u slučaju da Kupac želi izvršiti kupnju kao neregistriran korisnik). U okviru registracije i kupnje, Kupcu će biti ponuđeno da prihvati Opće uvjete i odredbe. Prihvaćanje Općih uvjeta i odredbi je preduvjet za korištenje usluga GRADIM.BA Online trgovine.

Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova s brojevima, te da svakako upotrijebite lozinku od minimalno šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na razini godine).

Cijene

Cijene su izražene u Konvertibilnim markama (BAM), s uračunatim PDV-om.

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, ali bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške, jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Takve situacije su izvanredne i za njih se Bilo trade d.o.o. Grude unaprijed ispričava svojim kupcima, koji će biti obaviješteni o nastaloj situaciji, o pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te o nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi Kupca.

Popusti

Poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude će periodično, po svojoj odluci, stavljati određene proizvode na prodaju s popustom.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti prodaje s popustom bit će detaljno opisani, posebno trajanje popusta, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon završetka prodaje s popustom, poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude neće primati nove narudžbe pod uvjetima koji su se odnosili na prodaju s popustom, ukoliko je istekao rok.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naših internetskih stranica posebno nam je važna. Stoga Vas u nastavku detaljno obavještavamo o prikupljanju Vaših podataka u skladu sa primjenjivim propisima.

Sve Vaše osobne podatke koje Bilo trade d.o.o. Grude, ul. Hrvatskih branitelja 46 kao kontrolor podataka u smislu Zakona o zaštiti osobnih podataka ("Sl. glasnik BiH", br. 49/06, 76/11 i 89/11) prikupi putem Internet stranice na kojoj se nalazi ova Izjava koja čini sastavni dio Uslova kupovine i korištenjem drugih oblika elektronske komunikacije koji sadrže / upućuju na ovu Izjavu prikupljaju se, obrađuju i čuvaju u skladu sa uvjetima ove Izjave i važećih propisa Bosne i Hercegovine o zaštiti osobnih podataka.

Pristupanjem ili korištenjem ove Internet stranice potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da ste suglasni sa obradom osobnih podataka i mogućnostima u vezi korištenja kolačića obuhvaćenih ovom Izjavom.

Opće informacije

Ova izjava odnosi se na zaštitu podataka koji se nalaze na web stranici gradim.ba i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude.

Bilo trade d.o.o. Grude kao pružatelj usluga web stranice gradim.ba pridržava se zakonskih propisa s ciljem zaštite privatnosti Kupaca.

Upućuju se kupci da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje informacije Bilo trade d.o.o. Grude prikuplja i kako ih koristi.

Kupac koji ima bilo kakva pitanja u vezi zaštite podataka i privatnosti, može nam se obratiti putem emaila na: [email protected].

Pristupanjem ili upotrebom naše web stranice, Kupac potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima iz ove izjave, kao i sa načinima upotrebe gradim.ba web stranice.

Ukoliko se Kupac ne slaže s ovom izjavom, molimo ga da ne koristi web stranicu gradim.ba

Ovu izjavu Bilo trade d.o.o. Grude može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta. Izmjene izjave stupaju na snagu odmah nakon objave na web stranici gradim.ba.

Svakom Kupcu se preporučuje da periodično pregleda ovu stranicu i prouči bilo kakve promjene u izjavi. Nastavak upotrebe ove web stranice od strane Kupca nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Kupac potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene izjave.

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Kupca. Ako Kupac ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

Bilo trade d.o.o. Grude neće dijeliti osobne podatke Kupca s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u tekstu ispod, kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobne podatke će Bilo trade d.o.o. Grude koristiti za analizu podataka, obradu plaćanja debitnim ili kreditnim karticama.

Kupac ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruža Bilo trade d.o.o. Grud. Kupac može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem emaila na [email protected]. U tom emailu Kupac treba navesti svoje ime i prezime, adresu i email adresu, kao i ostale informacije koje želi promijeniti ili nadopuniti.

Bilo trade d.o.o. Grude poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci Kupaca bili zaštićeni. Kupcima preporučujemo da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za GRADIM.BA korisnički račun. Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova s brojevima, te da svakako upotrijebite lozinku od minimalno šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na razini godine).

Osobama mlađim od 14 godina je kupnja na gradim.ba zabranjena. Bilo trade d.o.o. Grude ne prikuplja i ne zadržava informacije od osoba mlađih od 14 godina.

Vrste osobnih podataka


Bilo trade d.o.o. Grude prikuplja informacije koje identificiraju specifičnog Kupca.

Kada se Kupac uključi u određene aktivnosti na gradim.ba web stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, Bilo trade d.o.o. Grude može od Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), email adresa, broj telefona, informacije o broju debitne ili kreditne kartice, datum do kojega vrijedi kartica, određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije.

Korištenje osobnih podataka

 

Možete posjetiti našu web stranicu bez izravnog dostavljanja Vaših osobnih podataka. Kako bismo optimizirali našu uslugu, podaci se mogu pohranjivati na temelju ponašanja posjetitelja – klikovi, stranice i podstranice na kojima se zadržavate. Informacije kao što je Vaša IP adresa, koja je potrebna za internetsku komunikaciju, mogu se snimiti. Svaka analiza ovih podataka uvijek je potpuno anonimna i ne odnosi se na pojedince. Međutim, ako izvršite narudžbu ili se preplatite na naš newsletter, određene informacije, kao što su Vaše ime i adresa, bit će potrebne za obradu i bit će spremljene u skladu s ovom izjavom.

 

Osobni podaci koje Bilo trade d.o.o. Grude prikuplja

Bilo trade d.o.o. Grude može na dobrovoljnoj osnovi prikupljati sljedeće podatke od Kupaca web stranice: ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), email, broj telefona, informacije o broju kartice, datum valjanosti kartice, određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije, kad se Kupac registrira, potvrdi online narudžbu, kontaktira Bilo trade d.o.o. Grude ili sudjeluje u GRADIM.BA promocijama ili anketama.

Bilo trade d.o.o. Grude prikuplja sve informacije koje se odnose na pregledavanje i interakciju na web stranici gradim.ba. Svi osobni podaci koje posjeduje Bilo trade d.o.o. Grude potiču od zainteresirane strane, odnosno od strane Kupca, uz iznimku podataka za kontakt koje nam mogu ustupiti prijatelji ili članovi obitelji, kao što je npr. navođenje druge adrese za preuzimanje narudžbe.

Svrhe u koje obrađujemo Vaše osobne podatke

Osobni podaci Kupca obrađivat će se u sljedeće svrhe, ako je primjenjivo:

-          Za upravljanje i izvršenje registracije na web stranici. Registracija uključuje izradu korisničkog računa i korisničkog profila putem pregledavanja na web stranici. Navedeno profiliranje obuhvaća osobne podatke Kupca i informacije iz preglednika, poput pregledanih proizvoda ili proizvoda dodanih na listu želja ili u košaricu, posjećenih odjeljaka web stranice, lokacije u svrhu analize osobnih odabira i/ili interesa, kako bi im se ponudili sadržaji, usluge i proizvodi na web stranici, koji su prilagođeni njihovom korisničkom profilu.

-          Za upravljanje i izvršenje online kupnje. Koristimo osobne informacije Kupca za obradu i dostavu njihove narudžbe, kako bismo ih putem emaila obavijestili o statusu njihove narudžbe.

-          Za upravljanje i slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, novostima, pogodnostima te za personalizirane informacije prilagođene korisničkom profilu, interesima i potrebama potencijalnih kupaca putem emaila, pošte ili bilo kojeg drugog kanala komunikacije i/ili digitalnih platformi. Slanje ovih informacija uključivat će kreiranje korisničkih profila koji uključuju upotrebu osobnih podataka, povijesti kupovina, ako je primjenjivo, kao i navigacijskih informacija na web stranici, kako bi se procijenili određeni aspekti povezani s Vašim osobnim preferencijama. Cilj je pružanje komercijalne komunikacije u skladu s Vašim profilom.Sadržaj, proizvodi ili usluge bit će personalizirani u komunikaciji s Kupcima i u skladu s njihovim interesima.

-          Za upravljanje uslugama slanja obavijesti kada neki proizvod postane dostupan u GRADIM.BA Online trgovini.

-          Za upravljanje i izdavanje potvrda o kupoprodajnim dokumentima: e-račun, prodaja ili potvrda za oslobođenje od poreza.

-          Za upravljanje WIFI uslugama u gradim.ba trgovinama.

Ovlasti poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude za obradu podataka

Bilo trade d.o.o. Grudeima sljedeće zakonite osnove za obradu osobnih podataka:

Izvršenje ugovora

Pravna osnova za obradu osobnih podataka Kupca, koji se prikupljaju za vrijeme potvrde narudžbe, odnosno ostvarivanjem kupoprodajnog ugovora je ugovorni odnos između Bilo Trade d.o.o. Grude i Kupca. U tom smislu, Kupac je dužan osigurati podatke potrebne za njegovo izvršenje. Ako ne dobijemo te podatke od strane Kupca, prodaja i kupnja se ne mogu izvršiti.

Zakonske obveze

Upravljanje i izdavanje računa o prodaji temelji se na zakonskoj obvezi poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude u odnosu sa svojim klijentima.

Pristanak - saglasnost za obradu podataka

U odnosu na sljedeće svrhe, pravna osnova za obradu osobnih podataka Kupca bit će pristanak i izričita saglasnost iste, kad daje informacije za:

 • upravljanje prijavom na web stranici,
 • upravljanje slanjem informacija o ekskluzivnim promocijama, najnovijim vijestima i informacijama prilagođenim profilu Kupca,
 • ostvarivanje prava na upite i pritužbe Kupca,
 • upravljanje uslugom obavijesti o dostupnosti proizvoda u GRADIM.BA Online trgovini,
 • upravljanje i izdavanje sljedeće akreditacije prodajnih dokumenata, kao što su e-potvrde,
 • upravljanje WIFI uslugom u GRADIM.BA trgovinama.

Bilo trade d.o.o. Grude će obavještavati Kupce o svojim proizvodima putem telefona, telefaksa, elektronske pošte ili drugih elektronskih sredstava samo uz njihovu prethodnu saglasnost.

Obrada, prenos i korištenje svih osobnih podataka će biti u skladu sa Izjavom o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka, mjerodavnim zakonima, drugim primjenjivim propisima, pravilima i internim procedurama društva Bilo trade d.o.o. Grude samo u vremenskom periodu koji je neophodan za ispunjenje svrhe u koju su osobni podaci prikupljeni, a najduže do povlačenja saglasnosti i /ili ograničenja dijeljenja.

Kupac ima pravo na pristup svojim osobnim podacima i zatražiti njihovu ispravku ili brisanje, kako je detaljnije pojašnjeno u nastavku ove izjave.

Saglasnost Kupca će važiti za vrijeme koje je potrebno za svrhu za koju se osobni podaci obrađuju, a istu Kupac može povući u bilo koje vrijeme, bez uticaja na zakonitost obrade podataka do povlačenja saglasnosti. Povlačenje takve saglasnosti od strane Kupca ne utječe na izvršenje kupoprodajnog ugovora, koji su sklopili Kupac i Bilo trade d.o.o. Grude

Legitiman interes

U odnosu na sljedeće svrhe, pravni temelj obrade osobnih podataka Kupca bit će legitiman interes poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude

-        izrada profila putem pregledavanja na web stranici od strane korisnika registriranog na istoj, uz sve ostale korisnike koji su nam dostavili svoje podatke za bilo koju drugu svrhu,

-        izrada profila za slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, najnovije vijesti i personalizirane informacije prilagođene profilu Kupca,

-        slanje upitnika o zadovoljstvu kupljenih proizvoda ili usluga koje koriste Kupci GRADIM.BA Online trgovine, kako bismo se upoznali s njihovim mišljenjem i kako bismo mogli kontinuirano raditi na poboljšanju proizvoda i usluga koje nudimo,

naš legitimni interes se sastoji u tome da možemo jamčiti da će naša web stranica ostati sigurna i da će nam pomoći da razumijemo zahtjeve, očekivanja i stupanj zadovoljstva korisnika, te da ćemo u skladu s tim poboljšati usluge, a sve s ciljem poboljšanja iskustva pregledavanja GRADIM.BA Online trgovine.

Kome smijemo otkriti podatke?

Osobni podaci Kupca smiju se prenositi/otkrivati sljedećim subjektima:

Društvima za obradu podataka, poput franšiza i dobavljača koji pružaju usluge poduzeću Bilo trade d.o.o. Grude (kurirske službe, telekomunikacijske tvrtke, agencije, tvrtke za profiliranje, društva za realizaciju plaćanja bankovnim kartcicama itd.)

Bilo trade d.o.o. Grude ni u kom slučaju izuzev onih navedenih u ovoj izjavi, ne daje i ne prodaje korisničke podatke trećim stranama.

Kako Bilo trade d.o.o. Grude štiti osobne podatke?

Web stranica koristi tehnologije za zaštitu podataka poput vatrozida, postupke kontrole pristupa i mehanizme šifriranja kako bi se spriječio neovlašteni pristup podacima i kako bi se zajamčila povjerljivost podataka. Kako bi se to postiglo, Kupac se slaže da će Bilo trade d.o.o. Grude prikupljati podatke u svrhu dotične provjere autentičnosti za kontrolu pristupa.

K tome, sve transakcije koje se provode putem web stranice bit će izvršene preko sigurnih sustava naplate. Povjerljivi podaci prenose se izravno i šifrirano (SSL) odgovarajućim subjektima.

Bilo trade d.o.o. Grude potvrđuje da je usvojilo sve tehničke i organizacijske mjere nužne kako bi se zajamčila sigurnost i integritet osobnih podataka koje obrađuje te kako bi se spriječio gubitak, izmjena i/ili pristup istima od strane neovlaštenih osoba.

 

Vaša prava vezana za osobne podatke

Imate sljedeća prava koja možete ostvariti slanjem emaila na: [email protected].

-        Pravo pristupa

Imate pravo dobiti potvrdu obrađuje li Bilo trade d.o.o. Grude osobne podatke koji vas se tiču ili ne, kao i način pristupa osobnim podacima koje Bilo trade d.o.o. Grude posjeduje o Vama.

-        Pravo izmjene

Imate pravo zatražiti da Bilo trade d.o.o. Grude ispravi Vaše osobne podatke kad god isti više nisu točni ili da ih upotpuni kad god nisu potpuni. Ako ste registrirani na našoj web stranici, jednostavnije je da podatke ispravite sami izravno u postavkama Vašeg korisničkog računa.

-        Pravo na brisanje/pravo na zaborav

Možete od nas tražiti da se Vaši osobni podaci obrišu u bilo kojem trenutku, bez navođenja razloga.

-        Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka, a u tom slučaju iste ćemo zadržati samo za ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

-        Pravo na prigovor

Možete se suprotstaviti obradi osobnih podataka na temelju javnog ili legitimnog interesa kojeg provodi Bilo trade d.o.o. Grude, uključujući profiliranje. U ovom slučaju, Bilo trade d.o.o. Grude prestat će obrađivati podatke, osim za uvjerljive pravne osnove, ostvarivanja ili obrane mogućih pravnih potraživanja.

Automatizirane pojedinačne odluke

Imate pravo ne biti predmetom odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, što proizvodi pravne učinke koji se odnose na Vas ili na sličan način značajno utječu na Vas. Međutim, neće biti moguće ostvarenje navedenog prava u slučajevima u kojima je odluka nužna za formalizaciju ili ostvarivanje ugovora između Vas i poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude; koja je ovlaštena zakonom koji se primjenjuje na poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude, uz uvjet da ostvaruje prikladne mjere za zaštitu svojih prava, sloboda i legitimnih interesa; ili kada se temelji na Vašoj izričitoj privoli.

 

PRAVILA O KOLAČIĆIMA

Što su kolačići i kako se koriste?

Kolačići su datoteke koje se instaliraju na računalu, telefonu, tabletu ili bilo kojem drugom uređaju Kupca koji je dizajniran za bilježenje aktivnosti tijekom sesija pregledavanja na aktualnoj web stranici. Upotreba kolačića omogućuje poslužitelju, na kojem je smještena web stranica, prepoznavanje preglednika koji Kupac upotrebljava te jamči registriranom korisniku, primjerice, pristup područjima i uslugama, a da se ne mora registrirati kod svakog posjeta i spremati svoje preferencije vezane za jezik, zemlju itd., tijekom budućih posjeta. Kolačići se koriste i za mjerenje posjećenosti i parametara prometa, nadzor napretka i broj unosa.

Tko se koristi informacijama pohranjenim u kolačićima?

Informacije pohranjene u kolačićima web stranice upotrebljava poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude, koje je upisano registar poslovnih subjekata Općinski Sud Široki Brijeg.

Poštanska adresa: Hrvatskih branitelja 46, 88340 Grude (Bosna i Hercegovina)

Telefon: +387 36 392602

Email: [email protected]

Onemogućivanje uporabe kolačića i brisanje pohranjenih kolačića

Kupac u svakom trenutku može konfigurirati svoj preglednik, onemogućavanjem upotrebe kolačića i brisanjem svih prethodno instaliranih kolačića na svom uređaju. Brisanjem i/ili onemogućavanjem upotrebe kolačića Kupac preuzima rizik nemogućnosti pristupa određenim značajkama web stranice ili uživanja u manje zadovoljavajućem iskustvu pregledavanja. Iz tog razloga, preporučujemo njihovo omogućivanje.

Namjena kolačića

Analiza pregledavanja

Kolačići koji nam omogućuju brojanje posjeta na web stranici i izvora prometa; prebrojavanje broja korisnika te mjerenje i provođenje statističke analize o upotrebi od strane Kupca.

Personalizacija

Ovi kolačići omogućuju pristup usluzi uz unaprijed definirane značajke u skladu s nizom kriterija, primjerice, jezikom, vrstom preglednika koji se koristi za pristup usluzi, konfiguracijom regije iz koje se pristupa usluzi, itd.

Tehnički

Ovi su kolačići nužni za pregledavanje i optimalne performanse naše web stranice. Oni primjerice omogućuju nadzor prometa i komunikaciju podataka, pristup ograničenim područjima, provode postupak kupovine za narudžbu, upotrebljavaju zaštitne elemente, pohranjuju sadržaje u svrhu emitiranja videozapisa ili dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža.

Bihevioralno oglašavanje

Ovi kolačići pohranjuju informacije o ponašanju kupca prikupljene tijekom njihovog pregledavanja web stranice kako bismo kupcima mogli prikazivati oglase povezane s njihovim profilom pregledavanja.

Oglašavanje

Ovi kolačići pohranjuju informacije o ponašanju kupaca prikupljene tijekom njihovog pregledavanja web stranice, kako bismo im mogli prikazivati oglase povezane s njihovim profilom pregledavanja.

TEHNIČKE POSTAVKE

GRADIM.BA Online trgovina je responzivna za sve razlučivosti ekrana. Kako bi se zajamčila puna funkcionalnost i točan prikaz Online trgovine, preporučujemo da koristite najnoviju verziju sljedećih preglednika:

-        Google Chrome

-        Mozilla Firefox

-        Edge

Osim toga, preporučujemo da deaktivirate pop-up blokatore u postavkama preglednika i da omogućite kolačiće; u suprotnom, sve značajke online trgovine neće biti u potpunosti dostupne. Kolačići se koriste za provjeru autentičnosti, pohranjivanje postavki web stranice ili sadržaja košarice kako bismo našim kupcima osigurali praktično iskustvo prilikom kupnje.

PLAĆANJE I DOSTAVA

Načini plaćanja

Opće informacije

Nudimo sljedeće načine plaćanja, kako bismo osigurali da kupnja u GRADIM.BA Online trgovini bude sigurna i prikladna:

1) Plaćanje pouzećem/gotovinom prilikom preuzimanja

2) Plaćanje kreditnim ili debitnim karicama u okviru Online trgovine:

VISA

MasterCard

Maestro

3) Virmansko plaćanje

Koristimo certificiranu tehnologiju šifriranja za zaštitu Vaših podataka od neovlaštenog pristupa. Vaši podaci o narudžbi i o debitnoj ili kreditnoj kartici prenose se u šifriranom obliku pomoću SSL (Secure Socket Layer) protokola. Web stranica je zaštićena SSL certifikatom i svi osobni podaci se obrađuju povjerljivo.

Plaćanje pouzećem / gotovinom prilikom preuzimanja

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe platite gotovinom dostavljaču prilikom preuzimanja Vaše narudžbe na navedenoj adresi. U slučaju da niste u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o primljenoj pošiljci na Vašem pragu, na kojoj će biti naznačena adresa poštanskog ureda, kao i vrijeme i rok u kojem možete preuzeti pošiljku.

Jednokratno plaćanje karticama

U nastavku su navedene kreditne i debitne kartice koje se prihvaćaju u GRADIM.BA Online trgovini:

VISA

MasterCard

Maestro

Završavanje narudžbe ovlaštava Bilo trade d.o.o. Grude da tereti Vaš račun za plaćanja napravljena u Online trgovini kreditnom ili debitnom karticom. Plaćanje će se izvršiti čim završite narudžbu. Kako biste izbjegli kašnjenja u obradi Vaše narudžbe, molimo Vas da se pobrinete da su Vaše ime, broj kartice, datum isteka i sigurnosni kod ispravno uneseni, kao što je prikazano na Vašoj kartici.

Sigurnosni kod čine tri znamenke ispisane na vrhu polja za potpis na poleđini Vaše MasterCard, Maestro ili VISA kartice.

U slučaju bilo kakvih pitanja ili poteškoća s Vašom narudžbom, molimo Vas da nazovete naš tim za podršku korisnicima na tel. +387 63 392 602, pon – pet, 08:00 – 16:00 h.

Virmansko plaćanje

Kod izbora ovog načina plaćanja, nakon izvršene narudžbe, na email adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti ukupnu vrijednost narudžbe. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili putem banke, pošte i sl.


Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.
Plaćene narudžbe proizvoda za koje ste izabrali da se dostave u obližnju trgovinu, možete preuzeti osobno. U tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem emaila ili telefona kad Vaša narudžba stigne u izabranu trgovinu.

Od trenutka kad Vaša narudžba stigne u izabranu trgovinu, možete je preuzeti u roku narednih 14 dana. Sve što Vam je potrebno za preuzimanje jest identifikacijski dokument ili kopija računa koji ste prethodno dobili na vašu email adresu.

Narudžbe će biti dostavljene u trgovinu po Vašem izboru u roku od 7 radnih dana. Osobno preuzimanje robe kod nas u trgovini je besplatno te se ne naplaćuju troškovi dostave artikla u trgovinu po izboru Kupca.


NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan), pa vas, isto tako molimo, da prethodno provjerite stanje pošiljke na tel: +387 63 392 602 ili putem emaila: [email protected]

Radno vrijeme skladišta:
ponedjeljak - petak: 08:00-16:00 h

Sigurnost plaćanja

Sigurnost osobnih podataka

GRADIM.BA Online trgovina osigurava najvišu vrijednost u zaštiti Vaših osobnih podataka i privatnosti. Stoga koristimo pouzdane tehnologije šifriranja. Vaši podaci o narudžbi, debitnoj ili kreditnoj kartici prenose se u šifriranom obliku pomoću SSL (Secure Socket Layer) protokola[A1] . Svi osobni podaci obrađuju se povjerljivo.

SSL-enkripcija

Svi procesi naplate i informacije vezane za korisnički račun, osigurani su SSL protokolom, koji ima zaštitu od neovlaštenog pristupa. URL u Vašem pregledniku koji počinje s https:// označava da se nalazite u zaštićenom području. Kriptiranjem sadržaja, treća strana ne može dešifrirati podatke. Dešifrirati ih možemo jedino mi, jer jedino mi posjedujemo ključ za kriptiranje[A2] .

Plaćanje pouzećem / gotovinom prilikom preuzimanja

Ukoliko plaćate pouzećem / gotovinom prilikom preuzimanja, plaćanje izvršavate tek kad svoju narudžbu dobijete u ruke.

Virmansko plaćanje

Ukoliko plaćate virmanski, platna transakcija se izvodi direktno preko banke, pa u ovom slučaju sigurnost plaćanja ovisi o bankama, koje jako puno ulažu u sigurnost plaćanja. Rizik nije veći od kupnje u trgovini.

Dostava

Metode, troškovi i vrijeme dostave

Surađujemo s brzom poštom za sve isporuke unutar Bosne i Hercegovine.

Sve narudžbe se šalju iz našeg distribucijskog centra u Grudama ili iz jedne ili više naših prodajnih jedinica. Narudžbe se obrađuju od ponedjeljka do petka. Vikendom i praznicima ne radimo.

Dostava je moguća na području cijele Bosne i Hercegovine u roku od 24 do 72 sata, po cijeni od 9,00 KM po narudžbi (za sve narudžbe do 99,95 KM) ili je besplatna (za sve narudžbe iznad 99,95 KM).

Narudžbe se radnim danom dostavljaju od 08:00 do 17:00 h, a subotom od 08:00 do 14:00 h, na adresu naznačenu prilikom naručivanja, o čemu će Vas dostavljač prethodno telefonski obavijestiti. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi narudžbu na vrata Vašeg stana, već do ulaza u zgradu, a prema ugovorenim uslovima sa brzom poštom.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se u regularnim uvjetima u transportu ne mogu oštetiti. Molimo Vas da prilikom preuzimanja narudžbe provjerite eventualna oštećenja i da ih odmah reklamirate dostavljaču, ako primijetite vanjska oštećenja. Prilikom preuzimanja narudžbe, dužni ste potpisati otpremnicu ili dostavnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

U slučaju da niste na navedenoj adresi u trenutku dostave Vaše narudžbe, dostavljač iz brze pošte će ostaviti obavijest o primljenoj pošiljci na Vašem pragu, na kojoj će biti naznačena adresa poštanskog ureda, vrijeme i rok u kojem možete preuzeti pošiljku, prije nego što se ona vrati u naš distribucijski centar ili u prodajnu jedinicu.

POVRATI

Pravo na odustanak

Trajanje i odustanak od ugovora o kupoprodaji

Ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga, koji Kupac zaključuje s Bilo trade d.o.o. Grude je jednokratan i sastoji se od dostave robe ili izvršavanja usluge od strane Bilo trade d.o.o. Grude i od izvršenog plaćanja od strane Kupca. Opći uvjeti prodaje sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Bilo trade d.o.o. Grude i Kupca.

Ukoliko Vam se određeni proizvod ne svidi ili Vam ne odgovara, imate pravo odustati od ugovora o kupoprodaji bez troškova i bez obrazloženja u periodu od 15 dana. U slučaju odustajanja, nadoknađujete samo trošak povrata proizvoda, u iznosu od 9,00 KM. Period od 15 dana za povrat/odustanak počinje od dana preuzimanja Vaše narudžbe od dostavljača.

Od Ugovora o kupoprodaji, koje ste sklopili u GRADIM.BA Online trgovini, možete odustati slanjem obavještenja o odustanku na kontakt podatke navedene u nastavku, pod nazivom ”Kontakt podaci za ostvarivanje prava na odustanak”. Odustanak od ugovora ćemo potvrditi odmah nakon primitka istoga emailom ili telefonski.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi direktne troškove povrata proizvoda ako koristi svoje pravo na odustanak od ugovora, a ako želi, može se Bilo trade d.o.o. Grude na email [email protected] ili na tel. +387 63 392 602, radi dobivanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Bilo trade d.o.o. Grude.

Više o uvjetima povrata i o odustanku od kupoprodajnog ugovora pogledajte u nastavku.

Povrati

Povrati

Moguće je vratiti jedan proizvod ili kompletnu narudžbu u obliku pošiljke, pri čemu Vi snosite troškove povrata, u iznosu od 9,00 KM.

Uvijek nam je drago primiti Vaše povratne informacije i uzeti Vaš razlog za povrat u obzir kako bismo ubuduće poboljšali naše usluge. Zato Vas molimo da nam razloge povrata dostavite putem emaila na [email protected] ili telefonski na +387 63 392 602.

Molimo Vas da povratnicu s podacima za povrat postavite na originalnom pakiranju na jasno vidljivom mjestu, pri čemu je potrebno pokriti originalnu naljepnicu za dostavu.

Odnesite pakiranje u najbližu poslovnicu Express One Brze pošte ili kontaktirajte sjedište Express One d.o.o. na tel: +387 756 656.

Molimo Vas da ispunite podatke za povrat na adresu s koje ste primili Vašu narudžbu.

Može potrajati nekoliko dana dok primimo i provjerimo Vašu povratnu pošiljku u našem skladištu.

Primit ćete obavijest emailom ili telefonski odmah nakon što obradimo Vašu pošiljku. Vrijeme potrebno za povrat sredstava na račun banke / kreditne ili debitne kartice može varirati i ovisi o brzini postupaka obrade Vaše banke.

UPUTE O ODUSTANKU OD UGOVORA

Pravo na odustanak

Imate pravo odustati od ugovor o kupoprodaji bez obrazloženja u periodu od 15 dana od dana kada primite naručeni proizvod. O Vašoj odluci o odustanku od ugovora trebate nas obavijestiti izjavom (vidjeti dolje za kontakt podatke), npr. pismo poslano poštom, faksom ili emailom.

Pravo na odustanak od ugovora o kupoprodaji možete ostvariti unutar perioda za odustanak, slanjem obavijesti prije isteka tog perioda. Obavijesti poslane nakon završetka perioda za odustanak nećemo uzeti u razmatranje. U slučaju povrata robe, korištenjem prava na odustanak od ugovora o kupoprodaji, prema Zakonu o zaštiti potrošača, dužni ste snositi direktne troškove povrata robe. Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata, primit ćete u roku od 10 dana putem emaila, od dana kad primimo vraćenu robu. Povrat novca će biti realiziran najkasnije u roku 5 radnih dana, od dana kada primite obavijest o obrađenom povratu robe. Povrat robe nije moguć ukoliko proizvod/e ne dostavite u originalnom pakiranju i bez zaštitne GRADIM.BA vrpce.

Kontakt podaci za ostvarivanje prava na odustanak:

Kako biste ostvarili pravo na odustanak od ugovora u pisanoj formi, molimo Vas da nam obavijest o odustanku pošaljete na adresu:

Bilo trade d.o.o. Grude

Hrvatskih branitelja 46

88340 Grude

Bosna i Hercegovina

Kako biste ostvarili pravo na odustanak od ugovora putem emaila, pošaljite nam email na: [email protected]

Kako biste ostvarili pravo na odustanak od ugovora povratom proizvoda, pošaljite ga brzom poštom na adresu s koje je narudžba poslana.

Učinci odustanka

Ako iskoristite pravo na odustanak od ugovora o kupoprodaji, molimo Vas da ispunite obrazac za povrat i povratnicu s kontakt podacima koji su navedeni na pošiljci koju vraćate.

Odgovorni ste u slučaju umanjivanja vrijednosti robe, tj. ako ste s robom postupali drukčije od njene prirode, karakteristika i funkcioniranja. U tom slučaju, nakon pregledavanja vraćene robe, ustanovit ćemo je li mu vrijednost umanjena, zbog čega možemo smanjiti iznos povrata, ili povrat uopće nije moguće napraviti. Povrat nije moguć ni ako odstranite GRADIM.BA zaštitnu vrpcu.

Isključivanje prava na odustanak

Ne postoji pravo odustanka od ugovora o kupoprodaji iz razloga propisanih primjenjivim propisima kao i za nabavu sljedećih kategorija robe. Napominjemo da ovaj popis nije potpun:

Roba koja nije proizvedena po planu proizvođača, nego na temelju individualnog izbora ili odluke potrošača, ili koja je jasno personalizirana, odnosno naručena da se izradi prema specifičnim zahtjevima Kupca,

Roba koja je poslana zapečaćena, a nakon dostave je otpečaćena, zbog čega nije prikladna za povrat, zbog zdravstvene zaštite ili higijenskih razloga.

Proizvod s nedostatkom

Ako je jedan ili više naših proizvoda s nedostatkom, imate zakonske obveze i prava.

Kupac može reklamirati kupljeni proizvod. Ako je nedostatak na proizvodu vidljiv, ili ga uoči prilikom prvog korištenja, potrošač treba zahtjev dostaviti u pisanoj formi u roku od 8 dana od dana preuzimanja proizvoda. Molimo Vas da nas u tom slučaju kontaktirate na email [email protected], uz priložen zahtjev za ostvarivanje jednog od sljedećih prava:

-        zamijeniti proizvod s nedostatkom drugim istovjetnim novim ispravnim proizvodom; ili

-        vratiti plaćeni iznos i nadoknaditi stvarne razumne troškove vraćanja proizvoda s nedostatkom; ili

-        ukloniti nedostatak na proizvodu o svom trošku.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. U skladu s tim, našim kupcima preporučujemo:

-        prilikom izbora proizvoda dobro pogledajte karakteristike proizvoda koje su navedene u ponudi u GRADIM.BA Online trgovini,

-        ako je pakiranje oštećeno, nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje pakiranja i zatražite da ga vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenim pakiranjem,

-        ako je pakiranje neoštećeno i preuzeli ste proizvod, pažljivo ga otvorite, jer oštećeno pakiranje umanjuje vrijednost proizvoda,

-        pregledajte proizvod, i ako ima vidljivih oštećenja, što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje njegovu vrijednost i stoga nećemo biti u mogućnosti reklamirati proizvod,

-        ako nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, karakteristike i funkcioniranje;

-        ako niste zadovoljni proizvodom, možete ga vratiti u originalnom pakiranju u kojem je dostavljen, ali nemojte ga koristiti, ni njime rukovati, jer u tom slučaju nećemo biti u mogućnosti reklamirati proizvod. Proizvod neće biti moguće reklamirati ni ako mu odstranite GRADIM.BA zaštitnu vrpcu.

Ako Kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (u slučaju da pakiranje nije oštećeno), GRADIM.BA ima pravo tražiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata Kupac će primiti u roku od 10 dana putem emaila, od dana kad primimo vraćenu robu. Povrat novčanih sredstava Kupcu bit će realiziran najkasnije u roku od 7 radnih dana, od dana upućivanja obavijesti kupcu.

Molimo Vas da proizvod s nedostatkom vratite na adresu s koje Vam je poslan.

U slučaju dodatnih pitanja i nejasnoća, molimo Vas da nam se obratite putem emaila na [email protected] ili putem telefona na broj +387 63 392 602.

POVRATI

Nakon uspješnog odustanka od ugovora o kupoprodaji, napravit ćemo povrat uplate koje smo primili od Vas, bez nepotrebnog odgađanja, i u svakom slučaju ne kasnije od 15 dana od dana kada primimo Vašu povratnu pošiljku ili dokaz o vraćenoj pošiljci. U slučaju povrata robe, Vi ste dužni snositi troškove dostave, u iznosu od 9,00 KM.

Možemo odbiti napraviti povrat novca dok ne primimo vraćenu robu. Vi ste odgovorni u slučaju da se prilikom provjere svojstava, kvalitete i funkcija robe utvrdi da ste Vi prouzrokovali bilo kakav gubitak vrijednosti robe.

Mi ćemo vratiti isti iznos, istim načinom plaćanja za koji ste se opredijelili za vrijeme uplate sredstava prilikom kupnje u GRADIM.BA Online trgovini.

Kreditne i debitne kartice

Povrat sredstava izvršit će se na bankovni račun ili na račun kreditne ili debitne kartice, koju ste koristili u narudžbenici. Datum valute na računu kreditne kartice ovisi o banci.

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni naručenim proizvodom, možete nam uputiti prigovor, odnosno zahtjev za ostvarivanje prava kako je to prethodno navedeno pod nazivom ”Proizvod sa nedostatkom”.

Bilo trade d.o.o. Grude Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte ili putem emaila [email protected]. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, molimo Vas da u prigovoru navedete broj narudžbe, broj računa i svoje korisničko ime (u slučaju da ste registriran korisnik). Potvrdit ćemo Vam primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja.

Ukoliko BILO TRADE d.o.o. Grude ne bude osporavao nedostatak na isporučenom proizvodu, a Vaš je prigovor i zahtjev za ostvarivanje prava podnesen na način, u roku i pod uvjetima propisanim primjenjivim propisima, BILO TRADE d.o.o. Grude će bez odgađanja udovoljiti Vašem zahtjevu

Međutim, ukoliko BILO TRADE d.o.o. Grude bude osporavao prijavljeni nedostatak ili prigovor, odnosno zahtjev za ostvarivanje prava nije podnesen sukladno primjenjivim propisima, BILO TRADE d.o.o. Grude će Vam odgovoriti u pisanoj formi u roku od osam dana od prijema prigovora i postavljenog zahtjeva.