Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naših internetskih stranica posebno nam je važna. Stoga Vas u nastavku detaljno obavještavamo o prikupljanju Vaših podataka u skladu sa primjenjivim propisima.

Sve Vaše osobne podatke koje Bilo trade d.o.o. Grude, ul. Hrvatskih branitelja 46 kao kontrolor podataka u smislu Zakona o zaštiti osobnih podataka ("Sl. glasnik BiH", br. 49/06, 76/11 i 89/11) prikupi putem Internet stranice na kojoj se nalazi ova Izjava koja čini sastavni dio Općih uvjeta prodaje i korištenjem drugih oblika elektronske komunikacije koji sadrže / upućuju na ovu Izjavu prikupljaju se, obrađuju i čuvaju u skladu sa uvjetima ove Izjave i važećih propisa Bosne i Hercegovine o zaštiti osobnih podataka.

Pristupanjem ili korištenjem ove Internet stranice potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da ste suglasni sa obradom osobnih podataka i mogućnostima u vezi korištenja kolačića obuhvaćenih ovom Izjavom.

Opće informacije

 

Ova izjava odnosi se na zaštitu podataka koji se nalaze na web stranici gradim.ba i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude.


Bilo trade d.o.o. Grude kao pružatelj usluga web stranice gradim.ba pridržava se zakonskih propisa s ciljem zaštite privatnosti Krajnjih korisnika.

Upućuju se kupci da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje informacije Bilo trade d.o.o. Grude prikuplja i kako ih koristi.

Kupac koji ima bilo kakva pitanja u vezi zaštite podataka i privatnosti, može nam se obratiti putem emaila na: [email protected].

Pristupanjem ili upotrebom naše web stranice, Kupac potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima iz ove izjave, kao i sa načinima upotrebe gradim.ba web stranice.


Ukoliko se Kupac ne slaže s ovom izjavom, molimo ga da ne koristi web stranicu gradim.ba

Ovu izjavu Bilo trade d.o.o. Grude može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta. Izmjene izjave stupaju na snagu odmah nakon objave na web stranici gradim.ba.


Svakom Kupcu se preporučuje da periodično pregleda ovu stranicu i prouči bilo kakve promjene u izjavi. Nastavak upotrebe ove web stranice od strane Kupca nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Kupac potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene izjave.

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Kupca. Ako Kupac ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

Bilo trade d.o.o. Grude neće dijeliti osobne podatke Kupca s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u tekstu ispod, kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobne podatke će Bilo trade d.o.o. Grude koristiti za analizu podataka, obradu plaćanja debitnim ili kreditnim karticama.

Kupac ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruža Bilo trade d.o.o. Grud. Kupac može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem emaila na [email protected]. U tom emailu Kupac treba navesti svoje ime i prezime, adresu i email adresu, kao i ostale informacije koje želi promijeniti ili nadopuniti.


Bilo trade d.o.o. Grude poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci Krajnjih korisnika bili zaštićeni. Krajnjim korisnicima preporučujemo da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za GRADIM.BA korisnički račun. Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova s brojevima, te da svakako upotrijebite lozinku od minimalno šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na razini godine).


Osobama mlađim od 14 godina je kupnja na gradim.ba zabranjena. Bilo trade d.o.o. Grude ne prikuplja i ne zadržava informacije od osoba mlađih od 14 godina.

Vrste osobnih podataka


Bilo trade d.o.o. Grude prikuplja informacije koje identificiraju specifičnog Kupca.

Kada se Kupac uključi u određene aktivnosti na gradim.ba web stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, Bilo trade d.o.o. Grude može od Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), email adresa, broj telefona, informacije o broju debitne ili kreditne kartice, datum do kojega vrijedi kartica, određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije.

Korištenje osobnih podataka

 

Možete posjetiti našu web stranicu bez izravnog dostavljanja Vaših osobnih podataka. Kako bismo optimizirali našu uslugu, podaci se mogu pohranjivati na temelju ponašanja posjetitelja – klikovi, stranice i podstranice na kojima se zadržavate. Informacije kao što je Vaša IP adresa, koja je potrebna za internetsku komunikaciju, mogu se snimiti. Svaka analiza ovih podataka uvijek je potpuno anonimna i ne odnosi se na pojedince. Međutim, ako izvršite narudžbu ili se preplatite na naš newsletter, određene informacije, kao što su Vaše ime i adresa, bit će potrebne za obradu i bit će spremljene u skladu s ovom izjavom.

Osobni podaci koje Bilo trade d.o.o. Grude prikuplja

 

Bilo trade d.o.o. Grude može na dobrovoljnoj osnovi prikupljati sljedeće podatke od Kupaca web stranice: ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), email, broj telefona, informacije o broju kartice, datum valjanosti kartice, određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije, kad se Kupac registrira, potvrdi online narudžbu, kontaktira Bilo trade d.o.o. Grude ili sudjeluje u GRADIM.BA promocijama ili anketama.

Bilo trade d.o.o. Grude prikuplja sve informacije koje se odnose na pregledavanje i interakciju na web stranici gradim.ba. Svi osobni podaci koje posjeduje Bilo trade d.o.o. Grude potiču od zainteresirane strane, odnosno od strane Kupca, uz iznimku podataka za kontakt koje nam mogu ustupiti prijatelji ili članovi obitelji, kao što je npr. navođenje druge adrese za preuzimanje narudžbe.

Svrhe u koje obrađujemo Vaše osobne podatke

 

Osobni podaci Kupca obrađivat će se u sljedeće svrhe, ako je primjenjivo:

-          Za upravljanje i izvršenje registracije na web stranici. Registracija uključuje izradu korisničkog računa i korisničkog profila putem pregledavanja na web stranici. Navedeno profiliranje obuhvaća osobne podatke Kupca i informacije iz preglednika, poput pregledanih proizvoda ili proizvoda dodanih na listu želja ili u košaricu, posjećenih odjeljaka web stranice, lokacije u svrhu analize osobnih odabira i/ili interesa, kako bi im se ponudili sadržaji, usluge i proizvodi na web stranici, koji su prilagođeni njihovom korisničkom profilu.

-          Za upravljanje i izvršenje online kupnje. Koristimo osobne informacije Kupca za obradu i dostavu njihove narudžbe, kako bismo ih putem emaila obavijestili o statusu njihove narudžbe.

-          Za upravljanje i slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, novostima, pogodnostima te za personalizirane informacije prilagođene korisničkom profilu, interesima i potrebama potencijalnih kupaca putem emaila, pošte ili bilo kojeg drugog kanala komunikacije i/ili digitalnih platformi. Slanje ovih informacija uključivat će kreiranje korisničkih profila koji uključuju upotrebu osobnih podataka, povijesti kupovina, ako je primjenjivo, kao i navigacijskih informacija na web stranici, kako bi se procijenili određeni aspekti povezani s Vašim osobnim preferencijama. Cilj je pružanje komercijalne komunikacije u skladu s Vašim profilom.Sadržaj, proizvodi ili usluge bit će personalizirani u komunikaciji s Kupcima i u skladu s njihovim interesima.

-          Za upravljanje uslugama slanja obavijesti kada neki proizvod postane dostupan u GRADIM.BA Online trgovini.

-          Za upravljanje i izdavanje potvrda o kupoprodajnim dokumentima: e-račun, prodaja ili potvrda za oslobođenje od poreza.

-          Za upravljanje WIFI uslugama u gradim.ba trgovinama.

Ovlasti poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude za obradu podataka

 

Bilo trade d.o.o. Grudeima sljedeće zakonite osnove za obradu osobnih podataka:

Izvršenje ugovora

 

Pravna osnova za obradu osobnih podataka Kupca, koji se prikupljaju za vrijeme potvrde narudžbe, odnosno ostvarivanjem kupoprodajnog ugovora je ugovorni odnos između Bilo Trade d.o.o. Grude i Kupca. U tom smislu, Kupac je dužan osigurati podatke potrebne za njegovo izvršenje. Ako ne dobijemo te podatke od strane Kupca, prodaja i kupnja se ne mogu izvršiti.

Zakonske obveze

 

Upravljanje i izdavanje računa o prodaji temelji se na zakonskoj obvezi poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude u odnosu sa svojim klijentima.

Pristanak - saglasnost za obradu podataka

 

U odnosu na sljedeće svrhe, pravna osnova za obradu osobnih podataka Kupca bit će pristanak istog, kad daje informacije za:

  • upravljanje prijavom na web stranici,
  • upravljanje slanjem informacija o ekskluzivnim promocijama, najnovijim vijestima i informacijama prilagođenim profilu Kupca,
  • ostvarivanje prava na upite i pritužbe Kupca,
  • upravljanje uslugom obavijesti o dostupnosti proizvoda u GRADIM.BA Online trgovini,
  • upravljanje i izdavanje sljedeće akreditacije prodajnih dokumenata, kao što su e-potvrde,
  • upravljanje WIFI uslugom u GRADIM.BA trgovinama,

Bilo trade d.o.o. Grude će obavještavati Kupce o svojim proizvodima putem telefona, telefaksa, elektronske pošte ili drugih elektronskih sredstava samo uz njihovu prethodnu saglasnost.

Obrada, prenos i korištenje svih osobnih podataka će biti u skladu sa Izjavom o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka, mjerodavnim zakonima, drugim primjenjivim propisima, pravilima i internim procedurama društva Bilo trade d.o.o. Grudesamo u vremenskom periodu koji je neophodan za ispunjenje svrhe u koju su osobni podaci prikupljeni, a najduže do povlačenja saglasnosti i /ili ograničenja dijeljenja.

Kupac ima pravo na pristup svojim osobnim podacima i zatražiti njihovu ispravku ili brisanje, kako je detaljnije pojašnjeno u nastavku ove izjave.

Saglasnost Kupca će važiti za vrijeme koje je potrebno za svrhu za koju se osobni podaci obrađuju, a istu Kupac može povući u bilo koje vrijeme, bez uticaja na zakonitost obrade podataka do povlačenja saglasnosti.Povlačenje takve saglasnosti od strane Kupca ne utječe na izvršenje kupoprodajnog ugovora, koji su sklopili Kupac i Bilo trade d.o.o. Grude

Legitiman interes

 

U odnosu na sljedeće svrhe, pravni temelj obrade osobnih podataka Kupca bit će legitiman interes poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude

-        izrada profila putem pregledavanja na web stranici od strane korisnika registriranog na istoj, uz sve ostale korisnike koji su nam dostavili svoje podatke za bilo koju drugu svrhu,

-        izrada profila za slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, najnovije vijesti i personalizirane informacije prilagođene profilu Kupca,

-        slanje upitnika o zadovoljstvu kupljenih proizvoda ili usluga koje koriste Krajnji korisnici GRADIM.BA Online trgovine, kako bismo se upoznali s njihovim mišljenjem i kako bismo mogli kontinuirano raditi na poboljšanju proizvoda i usluga koje nudimo,

naš legitimni interes se sastoji u tome da možemo jamčiti da će naša web stranica ostati sigurna i da će nam pomoći da razumijemo zahtjeve, očekivanja i stupanj zadovoljstva korisnika, te da ćemo u skladu s tim poboljšati usluge, a sve s ciljem poboljšanja iskustva pregledavanja GRADIM.BA Online trgovine.

Kome smijemo otkriti podatke?

 

Osobni podaci Kupca smiju se prenositi/otkrivati sljedećim subjektima:

Društvima za obradu podataka, poput franšiza i dobavljača koji pružaju usluge poduzeću Bilo trade d.o.o. Grude (kurirske službe, telekomunikacijske tvrtke, agencije, tvrtke za profiliranje, društva za realizaciju plaćanja bankovnim kartcicama itd.)

Bilo trade d.o.o. Grude ni u kom slučaju izuzev onih navedenih u ovoj izjavi, ne daje i ne prodaje korisničke podatke trećim stranama.

Kako Bilo trade d.o.o. Grude štiti osobne podatke?

Web stranica koristi tehnologije za zaštitu podataka poput vatrozida, postupke kontrole pristupa i mehanizme šifriranja kako bi se spriječio neovlašteni pristup podacima i kako bi se zajamčila povjerljivost podataka. Kako bi se to postiglo, Kupac se slaže da će Bilo trade d.o.o. Grude prikupljati podatke u svrhu dotične provjere autentičnosti za kontrolu pristupa.

K tome, sve transakcije koje se provode putem web stranice bit će izvršene preko sigurnih sustava naplate. Povjerljivi podaci prenose se izravno i šifrirano (SSL) odgovarajućim subjektima.


Bilo trade d.o.o. Grude potvrđuje da je usvojilo sve tehničke i organizacijske mjere nužne kako bi se zajamčila sigurnost i integritet osobnih podataka koje obrađuje te kako bi se spriječio gubitak, izmjena i/ili pristup istima od strane neovlaštenih osoba.

Vaša prava vezana za osobne podatke

 

Imate sljedeća prava koja možete ostvariti slanjem emaila na: [email protected].

-        Pravo pristupa

Imate pravo dobiti potvrdu obrađuje li Bilo trade d.o.o. Grude osobne podatke koji vas se tiču ili ne, kao i način pristupa osobnim podacima koje Bilo trade d.o.o. Grude posjeduje o Vama.

-        Pravo izmjene

Imate pravo zatražiti da Bilo trade d.o.o. Grude ispravi Vaše osobne podatke kad god isti više nisu točni ili da ih upotpuni kad god nisu potpuni. Ako ste registrirani na našoj web stranici, jednostavnije je da podatke ispravite sami izravno u postavkama Vašeg korisničkog računa.

-        Pravo na brisanje/pravo na zaborav

Možete od nas tražiti da se Vaši osobni podaci obrišu u bilo kojem trenutku, bez navođenja razloga.

-        Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka, a u tom slučaju iste ćemo zadržati samo za ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

-        Pravo na prigovor

Možete se suprotstaviti obradi osobnih podataka na temelju javnog ili legitimnog interesa kojeg provodi Bilo trade d.o.o. Grude, uključujući profiliranje. U ovom slučaju, Bilo trade d.o.o. Grude prestat će obrađivati podatke, osim za uvjerljive pravne osnove, ostvarivanja ili obrane mogućih pravnih potraživanja.

Automatizirane pojedinačne odluke

Imate pravo ne biti predmetom odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, što proizvodi pravne učinke koji se odnose na Vas ili na sličan način značajno utječu na Vas. Međutim, neće biti moguće ostvarenje navedenog prava u slučajevima u kojima je odluka nužna za formalizaciju ili ostvarivanje ugovora između Vas i poduzeća Bilo trade d.o.o. Grude; koja je ovlaštena zakonom koji se primjenjuje na poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude, uz uvjet da ostvaruje prikladne mjere za zaštitu svojih prava, sloboda i legitimnih interesa; ili kada se temelji na Vašoj izričitoj privoli.

PRAVILA O KOLAČIĆIMA

 

Što su kolačići i kako se koriste?

Kolačići su datoteke koje se instaliraju na računalu, telefonu, tabletu ili bilo kojem drugom uređaju Kupca koji je dizajniran za bilježenje aktivnosti tijekom sesija pregledavanja na aktualnoj web stranici. Upotreba kolačića omogućuje poslužitelju, na kojem je smještena web stranica, prepoznavanje preglednika koji Kupac upotrebljava te jamči registriranom korisniku, primjerice, pristup područjima i uslugama, a da se ne mora registrirati kod svakog posjeta i spremati svoje preferencije vezane za jezik, zemlju itd., tijekom budućih posjeta. Kolačići se koriste i za mjerenje posjećenosti i parametara prometa, nadzor napretka i broj unosa.

Tko se koristi informacijama pohranjenim u kolačićima?

 

Informacije pohranjene u kolačićima web stranice upotrebljava poduzeće Bilo trade d.o.o. Grude, koje je upisano registar poslovnih subjekata Općinski Sud Široki Brijeg.

Poštanska adresa: Hrvatskih branitelja 46, 88340 Grude (Bosna i Hercegovina)

Telefon: +387 36 392602

Email: [email protected]

Onemogućivanje uporabe kolačića i brisanje pohranjenih kolačića

 

Kupac u svakom trenutku može konfigurirati svoj preglednik, onemogućavanjem upotrebe kolačića i brisanjem svih prethodno instaliranih kolačića na svom uređaju. Brisanjem i/ili onemogućavanjem upotrebe kolačića Kupac preuzima rizik nemogućnosti pristupa određenim značajkama web stranice ili uživanja u manje zadovoljavajućem iskustvu pregledavanja. Iz tog razloga, preporučujemo njihovo omogućivanje.

Namjena kolačića

 

Analiza pregledavanja

Kolačići koji nam omogućuju brojanje posjeta na web stranici i izvora prometa; prebrojavanje broja korisnika te mjerenje i provođenje statističke analize o upotrebi od strane Kupca.

Personalizacija

 

Ovi kolačići omogućuju pristup usluzi uz unaprijed definirane značajke u skladu s nizom kriterija, primjerice, jezikom, vrstom preglednika koji se koristi za pristup usluzi, konfiguracijom regije iz koje se pristupa usluzi, itd.

Tehnički

 

Ovi su kolačići nužni za pregledavanje i optimalne performanse naše web stranice. Oni primjerice omogućuju nadzor prometa i komunikaciju podataka, pristup ograničenim područjima, provode postupak kupovine za narudžbu, upotrebljavaju zaštitne elemente, pohranjuju sadržaje u svrhu emitiranja videozapisa ili dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža.

Bihevioralno oglašavanje

 

Ovi kolačići pohranjuju informacije o ponašanju kupca prikupljene tijekom njihovog pregledavanja web stranice kako bismo kupcima mogli prikazivati oglase povezane s njihovim profilom pregledavanja.

Oglašavanje

 

Ovi kolačići pohranjuju informacije o ponašanju kupaca prikupljene tijekom njihovog pregledavanja web stranice, kako bismo im mogli prikazivati oglase povezane s njihovim profilom pregledavanja.

TEHNIČKE POSTAVKE

 

GRADIM.BA Online trgovina je responzivna za sve razlučivosti ekrana. Kako bi se zajamčila puna funkcionalnost i točan prikaz Online trgovine, preporučujemo da koristite najnoviju verziju sljedećih preglednika:

-        Google Chrome

-        Mozilla Firefox

-        Edge

Osim toga, preporučujemo da deaktivirate pop-up blokatore u postavkama preglednika i da omogućite kolačiće; u suprotnom, sve značajke online trgovine neće biti u potpunosti dostupne. Kolačići se koriste za provjeru autentičnosti, pohranjivanje postavki web stranice ili sadržaja košarice kako bismo našim kupcima osigurali praktično iskustvo prilikom kupnje.